Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Lili en Howick zijn terecht

De Armeense kinderen Lili en Howick zijn terecht, ze hebben zich vandaag bij de autoriteiten gemeld, zegt voogdij-instelling Nidos. De kinderen zaten sinds zaterdag ondergedoken, om uitzetting te voorkomen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Op adem komen

Nidos zal zich ontfermen over de kinderen, zegt woordvoerder Esther Faber. Volgens kinderrechtenactivist Britt Borghaerts, die nauw contact heeft met moeder Armina Hambartsjumian, zijn de kinderen terug bij hun pleeggezin.

Zaterdag waren Lili en Howick ondergedoken. Hun moeder schreef aan het AD dat ze haar kinderen naar een veilige plek had laten brengen. Volgens Borghaerts wilde Hambartsjumian de kinderen ‘een paar dagen op adem laten komen, omdat de stress voor de naderende uitzetting hen teveel werd’.

Onbezorgd buiten spelen

Het Nidos wilde echter toezicht houden op de kinderen en drong bij Hambartsjumian aan om de verblijfplaats van de kinderen bekend te maken. Borghaerts: „Armina werd verscheurd tussen wat ze voor haar kinderen wil en wat er van haar werd gevraagd. Lili en Howick konden de afgelopen dagen eindelijk weer onbezorgd buiten spelen en hoefde niet bang te zijn dat er ieder moment iemand aan de deur stond die hen op kwam halen. De poging van Armina om de kinderen een paar dagen rust te gunnen is niet gelukt.”

De uitzetting van de kinderen staat nog altijd gepland voor aanstaande zaterdag. Lili en Howick schreven afgelopen week een brief aan premier Mark Rutte en koning Willem-Alexander en koningin Máxima, waarin ze hen smeekten hen niet naar een weeshuis te sturen. Ze schreven ‘doodsbang te zijn’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lili en Howick zijn terecht
Sluiten