Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 7 sep 2018 / 07:19 uur

Kinderombudsman: ‘Zou er zelf niet voor instaan’

De discussie rondom de uitzetting Lili en Howick blijft de gemoederen bezighouden. Donderdag verscheen de Kinderombudsman aan tafel bij Pauw waar ze nogmaals een pleidooi hield voor het in Nederland blijven van de broer en zus.

,,Ik ken het dossier heel goed en weet dat de moeder op dit moment niet in staat is voor de kinderen te zorgen", zo zei Margrite Kalverboer. ,,Dat er geen huisvesting is en dat ze daar nu niet naar school kunnen."

Het kan niet anders

Volgens Kalverboer is het onverantwoord om de kinderen uit te zetten en moet staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) terugkomen op zijn besluit. ,,Het kan niet anders. Ik zou er zelf niet voor willen instaan. Als hij overgaat tot uitzetting dan schendt hij hele fundamentele rechten van kinderen."

De Kinderombudsman gaf ook aan recentelijk nog gesproken te hebben met Harbers. Ze wilde echter niet te veel details over dat gesprek prijsgeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderombudsman: ‘Zou er zelf niet voor instaan’
Sluiten