Metro
Metro Nieuws 22 sep 2018 / 19:12 uur

Kinderdagverblijf Oss nog een week dicht

Kinderdagverblijf Okido in Oss blijft nog een week dicht. Dit naar aanleiding van het treindrama van donderdagochtend. Eerder was het de bedoeling dat er maandag weer kinderen opgevangen zouden worden, maar daar wordt toch vanaf gezien.

Verantwoordelijkheid

De vijf kinderen en de begeleidster die betrokken waren bij het ongeluk in Oss, kwamen van Okido vandaan. Donderdag botste de begeleidster met een stint met de kinderen erin op een trein. Vier kinderen kwamen daarbij om. De begeleidster en een ander kind raakten zwaargewond en liggen nog altijd in het ziekenhuis.

De toedracht van het onderzoek wordt momenteel nog onderzocht. De producent van de stint heeft laten weten dat, wanneer blijkt dat het ongeluk te maken heeft met de kwaliteit van de kar, hij de volle verantwoordelijkheid op zich zal nemen.

150.000 euro

Voor de nabestaanden en de slachtoffers wordt geld ingezameld. Het doel was om 60.000 euro op te halen, maar de teller staat inmiddels al op een ruime 150.000 euro. Als er geld overblijft, wil initiatiefnemer Nick Nietveld ook een deel aan de hulpverleners en de machinist geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderdagverblijf Oss nog een week dicht
Sluiten