Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Herdenking ongeluk Oss op 8 oktober

De herdenking van het treindrama in Oss afgelopen donderdag, vindt op 8 oktober plaats. Dat heeft de gemeente Oss bekend gemaakt.

Van slag

Meer informatie over de bijeenkomst wordt later bekend gemaakt. Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans laat weten geschrokken en enorm van slag te zijn. „Wij leven mee met alle families, de school, de kinderopvang en alle andere betrokkenen. De wereld staat stil." Ze stak een kaars aan voor de slachtoffers in een kerk in Oss. „Als je ergens geen woorden voor hebt, steek je het licht aan."

Herdenking ongeluk Oss op 8 oktober
De burgemeester van Oss steekt een kaarsje aan / ANP

De gemeente vraagt om de familie en nabestaanden met rust te laten. „Gooi geen bloemen en knuffels in de tuin, zij hebben hun privacy hard nodig." Er is een herdenkingsveld bij de spoorwegovergang, waar inmiddels een tweede tent is bijgeplaatst wegens de overvloed aan bloemen, knuffels en kaarsjes. Ook is er een online condoleanceregister en een register in het gemeentehuis zelf.

Herdenking ongeluk Oss op 8 oktober
De gedenkplaats bij de spoorwegovergang / ANP

150.000 euro

De gemeente benadrukt dat donaties op het gemeentehuis niet aangenomen kunnen worden. Online is er een inzamelingsactie gestart voor de nabestaanden en slachtoffers, daar is inmiddels al meer dan 150.000 euro mee opgehaald.

Bij het ongeluk kwamen donderdag vier kinderen om het leven. Een meisje van elf en de begeleidster die de stint bestuurde raakten zwaargewond. De stint werd geraakt door een trein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.