Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 13 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Ieks: tenen vrouw geamputeerd na bezoekje Fish spa

Lekker, even genieten in de Fish spa, met heerlijk zachte voeten als voordelige bijkomst. Win-win? Niet als er iets misgaat en je tenen moeten worden geamputeerd.

Het overkwam de Australische Victoria Curthoys (29) in Thailand. De toeriste liep een vleesetende bacterie op na de Fish spa.

Veel pech

De Australische heeft het niet getroffen met haar tenen. Vier jaar voor de vakantie moest zij haar grote teen laten amputeren nadat ze in glas was gestapt, weet The Sun. Vijf jaar later had ze al haar tenen aan haar rechtervoet verloren. „De Fish spa oogde erg schoon, achteraf bleek hoe fout ik dat inschatte”, zegt Victoria.

Infectie

Op vakantie bezocht Curthoys een populaire spa met knaagvisjes. Maar in het water zat een bacterie, die werd verspreid door een insect. En dus liep ze een erge infectie op, waardoor de tenen elkaar verdrongen.

Dat hoeft nog geen ramp te zijn, maar dan moet de infectie wel op tijd opgemerkt worden. En dat was niet het geval bij de vrouw. Na een jaar kon er pas een diagnose worden gesteld door de dokteren in Australië. Het werd duidelijk dat het ging om een agressieve infectie en de artsen moesten de tenen van de vrouw in een tijdsbestek van enkele jaren één voor één amputeren…

The Office No GIF - Find & Share on GIPHY

Erg gevaarlijk?

Het is lang niet het eerste ‘spookverhaal’ dat opduikt over de Garra rufa, zoals de knobbelvisjes officieel genoemd worden. Omdat het water niet met ‘reguliere methoden’ zoals chloor kan worden gereinigd omdat de visjes dan dood gaan, is het inderdaad mogelijk dat er infecties worden overgedragen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zegt er het volgende over: „Uit ons onderzoek blijkt dat het infectierisico van het gebruik van garra-rufabaden voor gezonde personen met een intacte huid en zonder ernstige ziekte verwaarloosbaar is. Mensen met onderliggend lijden of een verminderde weerstand wordt ontraden garra-rufabaden te gebruiken.” Ga je dus binnenkort met je voeten in de Fish spa? Ga dan goed na of het helemaal veilig is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ieks: tenen vrouw geamputeerd na bezoekje Fish spa
Sluiten