Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 sep 2018 / 16:30 uur

Howick: ‘We willen gewoon weer naar school’

De dertienjarige Howick wil zo snel mogelijk zijn normale alledaagse leven weer oppakken. Dit vertelt hij tegen persbureau ANP toen zij hem om een reactie vroegen op de roerige afgelopen dagen en maanden.

School en rust

„Het is misschien gek, maar het meest van alles verheug ik me er nu op om weer gewoon naar school te kunnen gaan.” Zaterdag kregen de Howick en zijn zusje Lili van een jaar jonger te horen dat ze definitief in Nederland mogen blijven.

„Nu definitief vast is komen te staan dat ze mogen blijven, verlangen de kinderen vooral naar rust", stelt de advocaat van de kinderen in een verklaring. Hierin wordt ook een beroep gedaan op de media.

„Lili en Howick willen niks liever dan gewoon weer puber zijn. De media-aandacht die er nu nog steeds voor hen is, is logisch. Maar voor de kinderen ook belastend. Mijn cliënten, twaalf en dertien jaar, willen naar huis. Het zou enorm helpen als iedereen hen nu even ruimte en afstand gunt.”

Jeugdjournaal

Ook het Jeugdjournaal had een gesprek met de twee tieners. Hierin vertellen ze erg blij te zijn met het feit dat ze in Nederland mogen blijven. Lili kon het eerst niet geloven.

Ze merkten tijdens het interview op dat ze hun moeder voor het eerst in tijden blij hadden meegemaakt, dit gebeurde toen ze het nieuws net had gehoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Howick: ‘We willen gewoon weer naar school’
Sluiten