Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Er drinken te veel Franse zwangere vrouwen wijn

Het lijkt misschien voor de hand liggend om geen alcohol te drinken als je zwanger bent, toch gebeurt het veel. In Frankrijk zelfs in zodanige hoeveelheid, dat er een speciale voorlichtingscampagne gestart is.

In Frankrijk wordt elke dag een baby geboren met gezondheidsproblemen doordat de moeder alcohol drinkt tijdens de zwangerschap. Meer dan vijftig baby’s per jaar hebben zelfs het ‘foetaal alcoholsyndroom’. Waarbij misvormingen, groeiachterstanden en geheugenproblemen kunnen optreden.

Onwetendheid

Hoe dit kan? Onwetendheid. Vier op de tien Franse vrouwen zeggen dat ze niet weten dat alcohol gevaarlijk is voor de foetus. Uit onderzoek blijkt echter dat een op de tien Franse vrouwen alcohol drinkt tijdens de zwangerschap. Hoe hoger de leeftijd en opleiding, hoe meer kans dat er geproost wordt.

Wijnflessen

Op de Franse wijnflessen staat nu een icoon van een zwangere vrouw die een glas wijn drinkt, met een streep erdoor. Dit icoon is echter een paar millimeter groot. De regering onderhandelt nu met de wijnbranche voor een nieuw en groter logo, schrijft het AD. 

De wijnsector biedt veel weerstand, maar de regering houdt voet bij stuk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.