Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Grote protestdag publieke sector op 2 oktober

Op 2 oktober moet het druk gaan worden in Den Haag: werknemers uit de zorg, onderwijs, politie en defensie worden opgeroepen om dan naar de stad te gaan voor een protestbijeenkomst. Wie zich aangesproken voelt, mag aansluiten.

Dividendbelasting

De protestbijeenkomst wordt georganiseerd door vakbond FNV en beroepsverenigingen uit de publieke sector. Het protest richt zich tegen de hoge werkdruk, achterblijvende lonen en groeiende personeelstekorten. Vorig jaar rond deze tijd vroeg het onderwijs ook al massaal aandacht voor deze punten. De basisschoolleraren zijn van mening dat ze een veel te hoge werkdruk moeten combineren met een te laag salaris. Afgelopen jaar werd duidelijk dat hun eisen voor een deel ingewilligd worden, maar daar zijn ze nog niet tevreden mee.

Grote protestdag publieke sector op 2 oktober
Leraren protesteren / ANP

De organisaties kunnen niet begrijpen dat het kabinet twee miljard euro schenkt aan buitenlandse investeerders en aandeelhouders door de dividendbelasting af te schaffen, terwijl de problemen in de publieke sector steeds groter worden.

Onder meer Zorg in Actie, Actiegroep Fysiotherapie, Nationaal Zorg Fonds, PO in Actie, het LAKS en de Onafhankelijke Defensiebond staan achter het protest. Het programma is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.