Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 sep 2018 / 20:20 uur

Geen debat voor Baudet ‘beneden zijn waardigheid’

De gemoederen in de Tweede Kamer zijn vrijdag flink opgelopen, toen Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet aankondigde debatteren „beneden zijn waardigheid" te vinden. Hij wil niet „zinloze argumentaties afsteken", hij denkt dat er toch niet naar hem wordt geluisterd.

Scherpe kritiek

Zijn uitspraken konden op scherpe kritiek vanuit de Kamer rekenen. De coalitiefracties VVD, CDA, D66 en Christenunie haalden naar hem uit. Ook GroenLinks-leider Jesse Klaver deed een duit in het zakje: hij zei het niet vaak eens te zijn met PVV-leider Geert Wilders, maar „hij staat hier tenminste".

Volgens Baudet functioneert de parlementaire democratie niet goed. Hij is van mening dat gedachtewisseling over de kabinetsplannen voor volgend jaar „flauwekul" is, alles zou al dichtgetimmerd zijn in het regeerakkoord.

Bijval

Waar de Kamer verontwaardigd reageerde op Baudet’s uitspraken, kon hij op bijval rekenen op social media. Op Twitter is men blij dat Baudet ‘eindelijk’ zegt waar het op staat.

https://twitter.com/Lifeonmars14/status/1043214938393722880

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen debat voor Baudet ‘beneden zijn waardigheid’
Sluiten