Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 sep 2018

Drie tieners omgekomen bij auto-ongeluk

Bij een auto-ongeluk in het Noord-Hollandse Anna Paulowna zijn vrijdagnacht drie tieners om het leven gekomen. De twee anderen die in de auto zaten, raakten gewond.

Bloed afgenomen

Twee van de tieners waren 16 jaar, de ander was 15. Alle drie komen ze uit Anna Paulowna. Een 20-jarige man uit Oudesluis en een 17-jarig meisje uit eveneens Anna Paulowna zat ook in de auto. Zij raakten gewond. De man en het meisje waren aanspreekbaar en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Van hen is bloed afgenomen.

De auto botste kort na middernacht tegen een lichtmast. Er waren volgens de politie geen andere auto’s bij betrokken.

Uit de auto geslingerd

Door de klap werden de drie jongens uit de auto geslingerd. Omstanders en hulpverleners probeerden de tieners te reanimeren, maar zonder succes: de jongens overleden ter plekke aan hun verwondingen.

Voor de vele omstanders die na het ongeluk hulp verleenden, werd in de nabijgelegen sporthal Veerburg een opvanglocatie geregeld. Daar was de verslagenheid groot, zegt Pieter Boontjes van de horeca in Veerburg. Hij werd midden in de nacht gebeld om hulpverleners, familieleden en ooggetuigen op te vangen, zo’n veertig mensen bij elkaar. „Het gebeurde hier bijna recht voor de deur. De mensen waren in shock, wisten zich geen houding te geven. Sommigen hebben geholpen met reanimeren.”

Momenteel wordt onderzocht hoe het ongeluk kon gebeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Drie tieners omgekomen bij auto-ongeluk
Sluiten