Julia Onclin
Julia Onclin | LinkedIn Nieuws 28 sep 2018 / 14:00 uur

Drie programma’s strijden voor Gouden Televizier

De strijd om de Gouden Televizier-Ring heeft een hoogtepunt bereikt. 27 september werd bekend gemaakt welke drie programma’s er nog in de race zijn voor de felbegeerde award. Het gaat om de programma’s Expeditie Robinson (RTL5), De Luizenmoeder (AVROTROS) en Beau Five Days Inside (RTL4).

Deze programma’s zijn overgebleven uit alle nominaties, omdat zij de meeste publieksstemmen hebben kregen. Vorig jaar was Zondag met Lubach de gelukkige winnaar van de ring.

Expeditie Robinson

Expeditie Robinson het survivalprogramma waar bekend en onbekend Nederland voor in de rij staat, is al vaker genomineerd geweest maar heeft nog nooit gewonnen. Naast de nominatie voor de Gouden Televizier-Ring is de survivalshow ook genomineerd voor de Televizier Digital Impact Award. In deze categorie gaat het programma, dat gepresenteerd wordt door Dennis Weening en Nicolette Kluiver, de strijd aan met Wie is de mol en Zondag met Lubach.

De Luizenmoeder

Een programma dat afgelopen seizoen voor het eerst op de buis was, maar meerdere kijkcijferrecords brak, is De Luizenmoeder. Het programma was zo’n succes dat het komend seizoen weer op tv te volgen is. Naast hun nominatie voor de Televizier-Ring zijn twee actrices uit de serie, Ilse Warringa en Jennifer Hoffman, genomineerd voor de Televizier-Ster voor beste acteur/actrice.

Beau Five Days Inside

Een andere nieuwkomer op de Nederlandse televisie is Beau Five Days Inside. In dit programma loopt presentator Beau van Erven Dorens vijf dagen mee bij instelling waar de deuren normaal gesproken gesloten blijven. Van een brandwondencentrum tot een tbs-kliniek. Ook dit programma kan de Televizier-Ring in de wacht slepen.

Andere nominaties

Verder zijn de nominaties voor de Gouden Stuiver: Bommetje, De eindmusical en de viral fabriek. Geraldine Kemper, Chantal Janzen en Eva Jinek gaan de strijd met elkaar aan om te bepalen wie de Gouden Televizier-Ster voor de beste presentatrice wint. Bij de Gouden Televizier-Ster voor beste presentator zijn Beau van Erven Dorens, Humberto Tan en Johnny de Mol de grote kanshebbers. Tot slot zijn Ellie Lust, Nienke Plas en Kaj Gorgels genomineerd voor de Televizier Talent Award.

De winnaar wordt 11 oktober bekend gemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in AFAS Live.

Reageer op artikel:
Drie programma’s strijden voor Gouden Televizier
Sluiten