Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 sep 2018 / 20:31 uur

Dodental Sulawesi stijgt naar ruim 1200

Het aantal doden als gevolg van de aardbeving en een vloedgolf in het noordwesten van Sulawesi is gestegen tot 1203. Dat meldt de Indonesische nieuwssite Kumparan die verwijst naar de nationale politie. De Indonesische autoriteiten hebben het aantal nog niet bevestigd.

832

De nationale rampenbestrijding sprak tot nu toe van 832 doden. Zondagochtend sprak de dienst al de verwachting uit dat het aantal nog aanzienlijk zal stijgen.

Volgens de nationale rampenbestrijding zondagmiddag stierven er alleen al in Palu, de grootste stad aan de westkust van het op drie na grootste eiland van Indonesië, minstens 821 mensen. Meer dan 500 mensen raakten ernstig gewond, tientallen worden nog vermist. Onder hen zijn verschillende buitenlanders, onder wie drie Fransen.

President Joko Widodo

De Indonesische president Joko Widodo bezocht Palu zondag. Hij deed een beroep op zijn landgenoten om geduld te hebben. Vanuit het buitenland wordt veel hulp aangeboden. De Europese Commissie heeft 1,5 miljoen euro aan noodhulp beschikbaar gesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dodental Sulawesi stijgt naar ruim 1200
Sluiten