Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 sep 2018 / 07:44 uur

Dode bij bierfestijn Oktoberfest in München

In Duitsland is hét bierfeest van het jaar aan de gang: Oktoberfest. Op het enorme festival is vrijdagavond een vechtpartij ontstaan. Bij het gevecht is een man omgekomen. De dader sloeg volgens de Duitse politie meteen op de vlucht en is nog niet gevonden.

De twee mannen kregen volgens de politie ruzie met elkaar. Die mondde uit in een vechtpartij, waarbij het slachtoffer werd neergeslagen. Hierbij zijn volgens de agenten geen wapens of bierpullen gebruikt. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd door een agent, maar overleed toch aan zijn verwondingen. Het zou gaan om een 58-jarige man die in de omgeving van München woonde.

Gezochte vrouw

De politie zoekt nog getuigen. In een tweet laten zij weten vooral op zoek te zijn naar een vrouw die vlakbij de vechtpartij zou hebben gestaan en zo alles heeft kunnen zien. Zij kan agenten naar de daders leiden.

Oktoberfest wordt jaarlijks gehouden bij onze oosterburen. Dit jaar duurt het evenement van 22 september tot en met 8 oktober. ‘s Ochtends om tien uur gaat de tap open, om middernacht gaat de tap dicht. Ieder jaar trekt het feest miljoenen bezoekers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dode bij bierfestijn Oktoberfest in München
Sluiten