Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Braziliaanse presidentskandidaat neergestoken

Eén van de kandidaten van de presidentsverkiezingen in Brazilië is neergestoken. Het gaat om de voormalig legerofficier Jair Bolsonaro. Zijn situatie is op dit moment stabiel.

Ernstige verwondingen

Volgens lokale media werd Bolsonaro neergestoken tijdens een campagnebijeenkomst in de staat Minas Gerais. Op televisiebeelden is te zien dat hij op het moment van de aanval op de schouders van aanhangers zit. Hij grijpt vervolgens naar zijn buik terwijl zijn gezicht vertrekt van de pijn.

De zoon van de rechtse politicus zei op Twitter dat zijn vader verwondingen heeft opgelopen aan zijn lever, longen en darmen. ,,Hij heeft veel bloed verloren, is in het ziekenhuis aangekomen… bijna dood. Hij lijkt nu gestabiliseerd te zijn," zei hij. In het ziekenhuis is Bolsonaro geopereerd aan zijn verwondingen. Ook de running mate van Bolsonaro bevestigt dat de toestand van de presidentskandidaat stabiel is.

Provocerende uitspraken

De politie laat weten een verdachte te hebben aangehouden. Over het motief van de aanvaller is nog niets bekend. Bolsonaro geldt als een omstreden politicus die provocerende uitspraken niet schuwt. Zo prees hij eerder de voormalige militaire dictatuur.

Brazilië gaat volgende maand naar de stembus. Oud-president Luiz Inácio Lula da Silva voerde de peilingen aan, maar hij is inmiddels uitgesloten van deelname. De linkse politicus zit een gevangenisstraf uit vanwege een corruptieveroordeling. De vorige president Dilma Rousseff, een partijgenoot van Lula, is afgezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.