Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 sep 2018 / 15:50 uur

Beeld: Nieuwe uniformen voor ambulancemedewerkers

Ambulancemedewerkers zijn al twintig jaar lang te herkennen in een fel geel pak met blauw/groene kraag en broek, maar daar gaat verandering in komen.

Donderdagmiddag werd tijdens een bijeenkomst het nieuwe werktenue van de hulpverleners gepresenteerd. Voortaan dragen zij een strak vormgegeven uniform met een frisse turquoise top en een donkere broek.

Op de catwalk ©ANP
Op de catwalk ©ANP

Catwalk

De nieuwe kleding werd onder toeziend oog van honderden mensen uit het werkveld gepresenteerd op een catwalk. Ook minister Bruno Bruins van Volksgezondheid was hierbij aanwezig. Het nieuwe uniform moet het vak van ambulancemedewerker aantrekkelijker maken en zorgen voor meer herkenbaarheid. „Bij een mooi vak, hoort een mooi pak. En daar zijn we dik in geslaagd," vindt Tjerk Hiddes van de Regionale ambulance voorziening.

Ontwerper van de uniforms Karin Slegers liet zich inspireren door met de verpleegkundigen in gesprek te gaan. De mensen van de ambulance wilden moderne, representatieve, onderscheidende en comfortabele kleding. Het uniform moet zowel een toegankelijke zorgzaamheid als gezag uitstralen.

De nieuwe tenue’s worden per 2019 landelijk ingevoerd.

Een ambulancebroeder in oud uniform ©ANP
Het nieuwe uniform wordt per 2019 ingevoerd ©ANP
Even poseren ©ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beeld: Nieuwe uniformen voor ambulancemedewerkers
Sluiten