Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Amsterdamse grachten te smerig voor City Swim

De waterkwaliteit van de grachten in onze hoofdstad is van dusdanig matige kwaliteit dat het evenement City Swim is afgelast. De organisatie liet dit zaterdagavond weten aan de stadszender AT5.

Onderzoekers van Waternet en de GGD kwamen tot de conclusie dat het de gezondheid van de deelnemers in gevaar kan komen als zij een duik in de gracht nemen.

Riooldrab

De combinatie van de langdurige droogte en grote neerslaghoeveelheden van de afgelopen week, heeft ervoor gezorgd dat de riolering het overtollige regenwater niet aankon. Een aanzienlijke hoeveelheid riooldrab is hierdoor in de Amsterdamse grachten terecht gekomen.

Zondag zou de zeventiende editie van City Swim plaatsvinden. De deelnemers aan City Swim laten zich sponsoren om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland, er is in totaal bijna anderhalf miljoen euro bij elkaar verzameld. Deze opbrengst zal ondanks het nieuws dat het evenement niet doorgaat toch worden toegekend aan de stichting. Er is een aangepast programma georganiseerd voor de deelnemers op het Marineterrein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.