Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 sep 2018 / 15:59 uur

19.000 Nederlanders bekijken dagelijks leven in azc

Duizenden Nederlands zijn nieuwsgierig naar het leven in een asielzoekerscentrum. Op de landelijke open dag van asielzoekerscentra kwamen zaterdag namelijk meer dan 19.000 mensen af. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), een van de organisatoren van de dag.

Veertig asielzoekerscentra gingen zaterdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur open voor het publiek. De open dag is bedoeld om belangstellenden een indruk te geven van het dagelijks leven in een azc.

Enthousiaste reacties

,,Heel mooi dat veel mensen van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om een opvanglocatie te bezoeken vandaag. Vanuit heel het land zie ik enthousiaste reacties van bezoekers en bewoners over hun ontmoetingen en daar doen we het natuurlijk voor. Het einde van deze dag betekent natuurlijk niet dat de deuren nu weer dicht gaan. Onze azc’s staan midden in de samenleving en zijn zeker geen gesloten instelling. Vrijwilligers en bezoekers blijven welkom", aldus Janet Helder, bestuursvoorzitter van het COA.

Het was de vierde editie van de landelijke open dag. Vorig jaar kwamen er nog veel meer mensen op de open dag af; toen namen 27.000 mensen een kijkje binnen de muren. De landelijke open azc dag is een jaarlijks initiatief van het COA, het ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland. Dus heb je dit jaar gemist? Dan kan je volgend jaar gewoon weer terecht in één van de azc’s in ons land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
19.000 Nederlanders bekijken dagelijks leven in azc
Sluiten