Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

19-jarige jongen overleeft 49 dagen alleen op zee

In Indonesië is een negentien-jarige jongen gered nadat hij 49 dagen alleen op zee ronddobberde. De jongen hield zichzelf in leven door vis te vangen en het zeewater te filteren met zijn kleren.

Aldi Novel Adilang werkte in zijn eentje op een vissershutje op zee. Het was zijn taak om iedere nacht de lampen van het hutje aan te doen, om op die manier vissen te lokken. Één keer per week kwam er iemand langs om hem eten te brengen en de vissen op te halen, maar – zo schrijft RTL Nieuws –  toen het anker waar de hut aan vastzat losraakte, kon niemand hem meer terugvinden.

Sterven op zee

Terwijl Adilang steeds verder wegdreef, zouden er zeker tien schepen langs hem zijn gevaren die hem niet hebben gezien. Adilang dacht dat hij zou sterven op zee en stond op het punt van opgeven, tot hij zich zijn ouders herinnerde. Zij vertelden hem te bidden in moeilijke situaties en dat deed hij dus.

Hij overleefde de 49 dagen door veel vis te eten en het zeewater te filteren met zijn kleren, tot uiteindelijk een Panamees schip de jongen opmerkte. Aan boord werd hij in quarantaine geplaatst en uiteindelijk in Japan aan land gezet. Adilang is inmiddels herenigd met zijn familie in Manado.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.