Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 aug 2018 / 08:25 uur

Zweefvlieger (15) dood na crash op begraafplaats

Een vijftienjarige jongen is overleden na een vlucht met een zweefvliegtuig. In het Duitse Braunschweig is hij neergestort op een begraafplaats. Hij heeft nog geprobeerd zich met een parachute in veiligheid te brengen, maar dat was tevergeefs.

Vliegbrevet

De oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat de jongen alleen in het toestel zat. Hij was bezig met het halen van zijn vliegbrevet. Daar mag je op je veertiende mee beginnen. Als onderdeel van de opleiding is het maken van enkele solovluchten verplicht.

Het is het tweede dodelijke vliegongeluk in de Duitse deelstaat Nedersaksen dit weekend. Een man en zijn veertienjarige kleindochter zijn zaterdagmorgen in Duitsland om het leven gekomen toen hun ultralightvliegtuig kort na de start crashte op een landweg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zweefvlieger (15) dood na crash op begraafplaats
Sluiten