Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 aug 2018

Vier doden bij schietpartij Canada

In de Canadese stad Fredericton zijn volgens de autoriteiten zeker vier mensen overleden na een schietpartij. De politie zegt een verdachte te hebben opgepakt, maar doet verder nog geen uitspraken. Wel heeft de politie laten weten dat twee van de overledenen lokale politieagenten zijn.

De Canadese politie heeft nog niet precies gemeld wat is voorgevallen in de hoofdstad van de provincie New Brunswick, in het oosten van het land. Omwonenden kregen het advies zich te verschansen in hun huizen. CBC News sprak een man die vertelde geluiden gehoord te hebben die hem deden denken aan vuurwerk. ,,Het klonk een beetje als pop, pop, pop, pop.”

Strengere wapenwet

Hoewel Canada door strengere vuurwapenwetten met minder schietpartijen wordt geconfronteerd dan de VS, is het aantal misdrijven waarbij vuurwapens betrokken waren de laatste jaren wel aan het stijgen. Vorige maand vond er ook een incident plaats in de stad Toronto, waar een man het vuur opende in een drukke winkelstraat. Hij doodde twee mensen, verwondde dertien anderen en pleegde daarna zelfmoord.

De Canadese regering heeft afgelopen donderdag aangekondigd dat de budgetten voor de politie omhoog gaan en dat mensen die worden verdacht van een vuurwapenmisdrijf langer kunnen worden vastgehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vier doden bij schietpartij Canada
Sluiten