Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Vermiste Emily en Kirsten weer terecht

De twee tienermeisjes die sinds vrijdagavond vermist waren, zijn weer terecht. Emily Meijer (13) en Kirsten Marreveld (14) waren weggelopen uit een zorginstelling in Leeuwarden. Woensdagmiddag noemde de politie hun vermissing nog een „zeer zorgelijke zaak”.

Een agent vond de meisjes woensdag op straat in Leeuwarden. Sinds vrijdag was niets van hen vernomen. Ze waren vrijdagavond iets voor half 12 weggelopen zonder geld of spullen op zak. Waarschijnlijk hadden ze ook geen telefoon bij zich.

De 14-jarige Kirsten was samen met de 13-jarige Emily weggelopen uit hun zorginstelling. / Foto: politie Leeuwarden

Jong en kwetsbaar

De meisjes worden nu opgevangen op het politiebureau en moeten nog worden verhoord. Het is nog niet duidelijk waar ze de afgelopen dagen verbleven, zei een woordvoerster.

De politie liet woensdag nog weten niet uit te sluiten dat de kwetsbare meisjes mogelijk in handen waren gevallen van loverboys, maar voegde eraan toe daarvoor geen aanwijzigingen te hebben. Een van de meisjes was al eerder weggelopen uit de instelling. „Ze zitten daar niet voor niets. Het gaat om hele kwetsbare en hele jonge meisjes”, zei een woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.