Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 aug 2018 / 05:31 uur

Uitmarkt presenteert nieuwe culturele seizoen

Wil je een preview krijgen van wat er komend jaar op cultureel vlak te doen is? Het nieuwe culturele seizoen begint vrijdag officieel met de 41e editie van de Uitmarkt in Amsterdam. Het evenement vindt ook dit keer weer plaats rondom het Oosterdok en op het Marineterrein.

Wat gaat er gebeuren?

Tijdens het openingsprogramma op vrijdagavond, waarvan de presentatie in handen is van Eric Corton, zijn optredens te zien van onder meer het moderne ballet van Introdans, Broederliefde, Guus Meeuwis, Van der Laan & Woe en als afsluiting een concert van Diggy Dex.

Verder zijn er tijdens het weekend voorproefjes te zien van Het Nationale Ballet en het Scapino Ballet Rotterdam, treedt Ellen ten Damme zaterdag op met haar programma ‘Je veux l’amour, (verdomme)’, een muzikale ode aan de chansonniers en topentertainers van de vorige eeuw en kunnen kinderen terecht op de Uitmarkt Junior. Ook geven musea een inkijkje in hun nieuwe programmering en kunnen liefhebbers van literatuur zich laten informeren op de boekenmarkt.

Musical Sing-a-Long

Op zondag ontwaakt het publiek met een klassiek concert van de Nationale Opera & Ballet en het Amsterdams Andalusisch Orkest. Zoals gebruikelijk sluiten Frits Sissing en Romy Monteiro de Uitmarkt af met de Musical Sing-a-Long.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitmarkt presenteert nieuwe culturele seizoen
Sluiten