Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 6 aug 2018 / 15:01 uur

Twee doden en zeker 70 gewonden na explosies Bologna

Volgens de laatste cijfers is het gewonden aantal opgelopen tot in de 70. De Italiaanse autoriteiten melden inmiddels overigens dat er slechts een persoon is overleden. Onder de gewonden zijn dertien agenten, die het verkeer stonden te regelen na het ongeluk.

Oorspronkelijk bericht

Door meerdere explosies en branden in de buurt van het vliegveld van de Italiaanse stad Bologna zijn twee mensen omgekomen. Ook vielen er ongeveer 55 gewonden, aldus het Italiaanse persbureau Ansa. De explosies zijn veroorzaakt door een aanrijding waarbij meerdere voertuigen waren betrokken. Veertien gewonden zijn er slecht aan toe.

Foto: ANP foto

Aanrijding

Volgens Italiaanse media ontstonden de explosies door een aanrijding tussen twee vrachtwagens op een verhoogde snelweg. De ene vervoerde auto’s, de andere vrachtwagen was op pad met licht ontvlambare stoffen. Door de ontploffingen stortte een deel van de weg in. De brand sloeg over naar een terrein met auto’s. Meerdere voertuigen op dat terrein vatten vlam.

Foto: ANP foto

Op sociale media zijn foto’s geplaatst van een enorme vuurbal en enkele rookwolken. De explosies hadden plaats in Borgo Panigale, een buitenwijk van Bologna.

https://twitter.com/AmichaiStein1/status/1026442789100433408

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee doden en zeker 70 gewonden na explosies Bologna
Sluiten