Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 aug 2018 / 04:25 uur

Trump vraagt hulp opperrechter over Rusland-dossier

President Donald Trump heeft de opperrechter van het Hooggerechtshof gevraagd of die de lagere rechter die gaat over de Foreign Intelligence Surveillance Court (FISC) wil opdragen medewerkers van de FBI en het ministerie van Justitie te ondervragen over hun gebruik van een zogenoemd Rusland-dossier.

In een bericht op Twitter richtte Trump zijn pijlen op een ambtenaar van het ministerie, Bruce Ohr, die in verband wordt gebracht met een dossier over de mogelijke banden tussen de verkiezingscampagne van Trump en Rusland. Dat dossier was samengesteld door de voormalige Britse geheimagent Christopher Steele.

Misdaden

„Ohr heeft de FBI gezegd dat het (het nepdossier, red.) niet waar was", schreef Trump in een van de berichten. „De opperrechter is de baas van de FISC-rechtbank. Hij moet de betreffende rechter opdragen een hoorzitting te houden en al die mensen van het ministerie en de FBI bijeenroepen. Als die rechter constateert dat er misdaden zijn gepleegd, en die zijn er, dan moet hij strafrechtelijk vervolgen."

Eerder dit jaar ontkende Trump nog dat er sprake was van inmenging van de Russen in de Amerikaanse presdientsverkiezeingen. Dit kwam hem op hele felle kritiek te staan. Later nam hij zijn woorden terug en zei hij dat hij zich had versproken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Trump vraagt hulp opperrechter over Rusland-dossier
Sluiten