Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 30 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Ten Broeke bedreef liefde op zetel Kamervoorzitter

VVD-kamerlid Han ten Broeke heeft in de jaren ’90 een wel hele opmerkelijke plek uitgezocht voor een intiem samenspel met zijn vriendin. Als twintiger werd hij in de Tweede Kamer betrapt terwijl hij op de zetel van de Kamervoorzitter bezig was. Dit melden Haagse bronnen aan de Telegraaf.

Is er dan helemaal niets meer heilig in dit land? ©ANP

Schorsing

Hij was toen nog geen Kamerlid maar partijmedewerker van oud-minister van Verkeer Annemarie Jorritsma. Nadat hij op heterdaad werd betrapt, is hem een schorsing van enkele maanden opgelegd.

Ten Broeke begon op zijn 23ste in 1992 met zijn werkzaamheden in de Tweede Kamer. Hier begon hij als persoonlijk medewerker van Jorritsma. In het eerste paarse kabinet werd zij minister en promoveerde hij naar politiek medewerker. Het incident vond waarschijnlijk plaats op het jaarlijkse kerstdiner van de VVD. Hij trok zich met zijn toenmalige vriendin terug in de plenaire zaal om daar van bil te gaan op de stoel van de voorzitter.

Het plannetje bleek niet waterdicht want de lustige Tukker werd gesnapt. De bijzondere vrijpartij van de jonge Ten Broeke was reden om hem voor enkele maanden te schorsen. Het incident is echter altijd binnenskamers gebleven. In 1996 stopte hij met zijn parlementaire werkzaamheden en kwam hij bij KPN terecht.

In 2006 keerde hij terug naar de Tweede Kamer, nu als Kamerlid voor de VVD. Donderdag werd bekend dat de politicus niet langer kon aanblijven vanwege een andere intieme relatie op de werkvloer, ditmaal met een veel jongere ondergeschikte collega in 2013.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.