Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 aug 2018 / 17:49 uur

Teleurgestelde Belg vraagt asiel aan in Nederland

Een Belg die zo teleurgesteld was in zijn eigen land heeft geprobeerd asiel aan te vragen in Nederland. Dat deed de man bij het asielzoekerscentrum van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) in het Noord-Brabantse Budel.

Cranendonck

De man werd geregistreerd in het asielzoekerscentrum Cranendonck door middel van een apparaat dat foto’s en digitale vingerafdrukken en een handtekening afneemt.

De Belg bevond zich tussen een groep normale asielzoekers. Hij scheen klaar te zijn met de situatie in zijn eigen land. „Veel gekker dan dat wordt het niet”, aldus de agent die de melding deed van het voorval.

Teleurgesteld

De asielzoeker was naar eigen zeggen teleurgesteld in zijn eigen regering. Het is nog niet duidelijk wat er zal gebeuren met zijn verzoek, maar ondanks de onvrede over zijn eigen land lijkt het onwaarschijnlijk dat hij zin heeft om alles in een asielzoekerscentrum af te wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Teleurgestelde Belg vraagt asiel aan in Nederland
Sluiten