Metro
Metro Nieuws 21 aug 2018 / 20:45 uur

Student vindt peperdure sportwagens in garage oma

Je zou maar de garage van je oma binnenlopen en geen rommel, maar twee (flink!) waardevolle objecten aantreffen: da’s toch even schrikken. Het overkwam een Amerikaanse student, die op een zeldzame Lamborghini en Ferrari stuitte. De twee sportwagens zouden samen bijna een half miljoen waard zijn.

Uniek familiebezit

De student heeft ‘bewijs’ van het interessante voorval op Reddit gepost. Terecht ook: voornamelijk de Lamborghini is een unieke vondst, omdat er amper 321 exemplaren van deze ‘Countach’ uit 1981 gemaakt zouden zijn. De wagen – die in de film The Wolf of Wall Street is te zien – kan in opperbeste staat zo’n 383.000 euro opleveren.

De Ferrari had een stuk meer waard kunnen zijn wanneer de wielen nog present waren geweest, maar wanneer de boel gerenoveerd zou worden, zou de student alsnog een ‘bescheiden’ 90.000 voor het exemplaar kunnen vangen, al is dat -wanneer men de reactie’s leest- totaal niet wat hem bezig houdt. Hij is eerder (zwaar) onder de indruk dat deze historische wagens familiebezit zijn.

Het verhaal

De jongen verklaart op Reddit dat zijn opa in de jaren 80 een fanatiek verhuurder van luxewagens was. Zijn bedrijf ging uiteindelijk failliet vanwege torenhoge verzekeringskosten, maar enkele wagens besloot zijn opa te houden (en dat snappen we, in dit geval). Omdat de student jarenlang niet in de garage geweest was, had hij geen idee van wat hij daar zou aantreffen.  De wagens hebben er meer dan tien jaar gestaan, wat de student ‘het gevoel gaf een archeoloog te zijn’. Hij stelt overigens dat de wagens (nog) niet te koop zijn, mede omdat de sportauto’s in slechte conditie verkeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Student vindt peperdure sportwagens in garage oma
Sluiten