Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 19 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Speelse hond neergeschoten door politieagent Canada

Een Canadese hond is gereanimeerd en kan haar been verliezen nadat ze woensdag door een politieagent is neergeschoten.

Hondentraining

Het gaat om Missty, een Amerikaanse Staffordshire Bull Terrier. Ze werd neergeschoten door een agent uit Regina op een terrein waar zij hondentraining deden in een gesloten honkbalveld op de luchthaven.

Missty’s eigenaar Lance Murphy arriveerde op Regina Airport om zijn honden te trainen en reed naar het einde van het veld, weg van de agenten die hij in zijn auto passeerde.

Oogcontact

„De politieagent die in de auto zat maakte oogcontact met mij en hij zei niets”, vertelde Murphy aan CBC. Toen hij aan het eind van het veld was, liet hij zijn twee honden los en gooide hij een bal voor hen om op te jagen. Een agent benaderde hen en Missty rende in zijn richting.

„Ze ging heen en weer, had de bal in haar mond en haar hoofd was naar beneden. Ik had geen tijd om een of twee stappen te nemen en de officier had zijn pistool getrokken en begon te schieten op mijn hond."

Omcirkelde

De agent heeft verklaard dat hij voelde dat de hond een zeer agressieve houding naar hem toe had, hem omcirkelde en hem daarom neer moest schieten. Hij was bang aangevallen te worden. Hij schoot op de grond en daarna op Missty, die hij in haar been raakte.

Uiteindelijk wist een arts het beest haar leven te redden. Murphy wil nu dat de politie betaalt voor de zorgverlening voor zijn hond.

„Ze hebben gezegd dat ze dat misschien gaan doen maar ze moeten wachten op het besluit wiens fout dit is", zegt hij. „Maar ik vind dat ze absoluut moeten betalen."

Fout van de politie

„Ik vind dat dit een fout van de politieagent is. Ze is bijna dood gegaan en door de dierenarts weer tot leven gebracht. Ze houdt niet op met janken."

Murphy heeft een GoFundMe-pagina opgezet om de kosten voor de hond te coveren. Wat die kosten gaan zijn is tot nu toe onbekend. Murphy heeft inmiddels al meer dan 2500 Canadese dollars verzameld. Zijn doel is 6000 dollar.

„Ik wil ieder persoon die gedoneerd heeft bedanken", zegt Murphy. „Het laat je realiseren dat niet iedereen slecht is. Niet iedereen wil jou persoonlijk raken. Er zijn dus ook lieve mensen op deze wereld."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.