Metro
Metro Nieuws 23 aug 2018 / 06:34 uur

Ruim 200 tips binnen over Jos Brech

De politie heeft al meer dan 200 tips binnen over de 55-jarige Jos Brech in de zaak Nicky Verstappen.

Veel mensen willen de politie helpen om Brech te vinden, zei een politiechef van de eenheid Limburg in Laat op één. De meeste tips gaan over de mogelijke verblijfplaats van Brech. Zo zou hij in verschillende landen zijn gezien. De politie gaat verder niet in op de inhoud ervan, maar de tips worden met spoed onderzocht.

Nicky Verstappen

Het Openbaar Ministerie en de politie maakten woensdag bekend dat de 55-jarige Jos Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998. Hierop is een internationaal opsporingsbevel naar de man uitgevaardigd.

Omdat Brech geen gehoor gaf aan zijn oproep om DNA af te staan, en dit voorjaar als vermist werd opgegeven, zijn er persoonlijke eigendommen van Brech naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd. Deze eigendommen werden door het onderzoeksteam naast de spullen van het slachtoffer gelegd en dit leverde een honderd procent match op. Ook de dna-profielen van twee verre verwanten van de 55-jarige verdachte hielpen de onderzoekers op weg om bij Brech te komen.

Vertaald

Brech is vorig najaar naar het buitenland vertrokken. Afgelopen februari toonde hij voor het laatst een teken van leven. Zijn laatst bekende verblijfplaats is in de Vogezen in Frankrijk. Omdat de politie er rekening mee houdt dat Brech in het buitenland zit en van plan is om lange tijd onder de radar te verdwijnen, is het nieuwsbericht over de doorbraak in de zaak vertaald in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.

Het speciale telefoonnummer van de politie voor tips over Jos Brech is 088 16 88 999. Er kan tot en met 31 augustus gebeld worden over de zaak-Verstappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruim 200 tips binnen over Jos Brech
Sluiten