Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 aug 2018 / 05:58 uur

Gemeentehuis Bemmel voorlopig onbruikbaar

Door de aanslag is het gemeentehuis in Bemmel de komende maanden onbruikbaar. De schade is er zo groot dat het hele pand voorlopig even niet gebruikt kan worden. Het gebouw raakte zwaar beschadigd toen dinsdagnacht een auto met gasflessen het pand binnenreed, daarbij ontstond een hevige brand.

Foto: ANP

Woensdag is de schade in kaart gebracht. De publiekshal en de ruimtes achter de balies zijn verwoest. In de rest van het pand is forse rook- en roetschade. Alles moet worden schoongemaakt of vervangen. Er zullen de komende tijd noodgebouwen en tijdelijke units komen. De schade is vooral veroorzaakt door de explosie die plaatsvond.

Bekend bij zorginstanties

De dader van de aanslag overleefde het niet, hij kwam hoogstwaarschijnlijk niet weg bij de brand. Hij werd levenloos nabij de auto gevonden. Het motief van de man is nog niet bekend gemaakt, evenals zijn identiteit. Wel meldde de Gelderlander woensdag dat de 59-jarige dader bekend was bij zorginstanties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gemeentehuis Bemmel voorlopig onbruikbaar
Sluiten