Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 27 aug 2018 / 16:29 uur

Politici in rep en roer door lingerie voor mannen

Een fijn, zacht setje lingerie: waarom zou dat alleen aan vrouwen besteed zijn? Mannen willen misschien ook wel rondlopen in onderkleding waar veel liefde en aandacht in gestoken is. Dat dacht het bedrijf HommeMystere dat lingerie voor mannen maakt.

Volgens het bedrijf zelf vinden ze het fantastisch om leuke, comfortabele en unieke lingerie te maken voor mensen met een gevulde broek. Zij melden dat steeds meer mannen het comfort ontdekken van lichtgewicht lingerie-stijl ondergoed. HommeMystere snapt dat mannen ook ondergoed willen waar zorg en aandacht aan is besteed, en dat perfect om jouw lichaamsvormen past.

Grote vent

Aan dat laatste lijken ze perfect te voldoen: een review van een tevreden klant vertelt ons dat deze klant een grote man is en dat hij het lastig vindt ondergoed in zijn maat te vinden. Dit past echter fantastisch, de onderbroeken zijn goed gemaakt en ‘sexy as fuck’.

Het merk maakt niet alleen onderbroeken, ze maken natuurlijk ook strings en zelfs de prachtigste bh’s. De bovenstukjes zijn wel iets anders dan die voor vrouwen, ze hebben namelijk geen cupmaat. Sommige hebben wel een soort gewatteerd stukje zodat er een borstvorm in de stof zit.

Alle maten

Je kunt het ondergoed kopen in de maten small tot en met extra large dus er is voor iedere man wat wils. Ook voor de Nederlandse man, want via de website kun je wereldwijd bestellingen plaatsen. Er is nog geen fysieke winkel te bewonderen, maar online kun je helemaal losgaan.

Grote discussie

Over dit onderwerp is net over de grens een grote discussie losgebarsten. Belgische politici hebben zich uitgelaten over mannen die lingerie dragen en dat is niet bij iedereen goed gevallen. Staatssecretaris Theo Francken (Asiel en Migratie) schreef op Facebook dat "de wereld doordraait’’ met mannen die lingerie dragen, zich opmaken of hun wenkbrauwen epileren.

"Lang leve de gewone man die al die ongein niet nodig heeft om zich goed in zijn vel te voelen’’, schreef hij op zijn pagina. Toen de populaire politicus van allerlei kanten de wind van voren kreeg, verwijderde hij het bericht omdat het zorgde voor "te veel misverstanden’’.

Seksuele identiteit

Franckens partijgenoot Zuhal Demir, staatssecretaris voor Gelijke Kansen, heeft wat meer begrip voor alternatieve uitdossingen. "Iemands seksuele identiteit is een individuele vrijheid die je op je eigen manier beleeft en waar niemand anders zaken mee heeft. Blijf vooral het ondergoed kopen waar je goed in zit.’’

Een Belgische vereniging voor homoseksuelen en transgenders wil dat Francken excuses aanbiedt. N-VA-parijvoorzitter Bart De Wever (de grootste Belgische partij) vindt dat niet nodig. Volgens hem ging het niet om een partijstandpunt, maar om een persoonlijke opvatting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politici in rep en roer door lingerie voor mannen
Sluiten