Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 aug 2018 / 09:05 uur

Pakistan: afgelaste wedstrijd Wilders is overwinning

Pakistaanse politici zijn blij dat de cartoonwedstrijd van Geert Wilders is afgeblazen. Minister Fawad Chaudhry (Informatie) sprak over een ‘grote overwinning’ voor zijn regering en het Pakistaanse volk.

Ook de islamitische TLP-partij was lyrisch. „Dit is onze overwinning. Dit is een grote dag voor de hele islamitische wereld", zei een hoge partijfunctionaris. TLP organiseerde uit onvrede over de actie van Wilders een protestmars naar hoofdstad Islamabad. Daar deden duizenden moslims aan mee.

Morele overwinning

Minister Shah Mahmood Qureshi (Buitenlandse Zaken) sprak volgens televisiezender Geo TV over ‘een grote morele overwinning’ voor de wereldwijde islamitische gemeenschap. Hij stelde dat de Pakistaanse ambassadeur in Nederland heeft bevestigd dat de wedstrijd niet doorgaat.

De wedstrijd van Wilders moest in november in het extra beveiligde gedeelte van de Tweede Kamer plaatsvinden. Naar eigen zeggen had de PVV-voorman al honderden spotprenten ontvangen. Na verschillende dreigementen uit islamitische hoek besloot hij de wedstrijd niet door te laten gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pakistan: afgelaste wedstrijd Wilders is overwinning
Sluiten