Metro
Metro Nieuws 22 aug 2018 / 06:39 uur

Opbrengst Maarten stijgt naar 3,5 miljoen euro

De monstertocht van Maarten van der Weijden: één geweldige prestatie. Met de Elfstedenzwemtocht heeft Van der Weijden 3,5 miljoen euro opgehaald. De zwemmer maakte het bedrag dinsdagavond bekend in het televisieprogramma Laat op één (NPO1). Dat betekent dat de zwemmer in één dag nog een miljoen euro extra heeft opgehaald.

Elf speciale projecten

Het geld gaat via KWF Kankerbestrijding naar elf speciale onderzoeken, geselecteerd door de Maarten van der Weijden Foundation. Voor elke stad staat er één soort onderzoek centraal. De onderzoeken gaan van het terugbrengen van erectieproblemen na prostaatkanker tot een erfelijkheidsonderzoek naar alvleesklierkanker, dat nu vaak in een te laat stadium wordt ontdekt.

De projecten zijn in nauw overleg met kankerpatiëntenorganisaties geselecteerd.

Gestaakt

De zwemmer heeft de Elfstedentocht niet helemaal gered. Van der Weijden heeft de monstertocht na 163 kilometer gestaakt, na 55 uur zwemmen was hij uitgeput en kotsmisselijk. Nog steeds leefde een groot deel van Nederland met hem mee: naar zijn huldiging keken maandagavond ruim 1,4 miljoen mensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opbrengst Maarten stijgt naar 3,5 miljoen euro
Sluiten