Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 aug 2018 / 17:29 uur

Noodtoestand in Genua: ‘Beheerder snelweg schuldig’

De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft de noodtoestand uitgeroepen in de regio Genua waar dinsdag een cruciale verkeersbrug instortte. Hij zei dat dit op verzoek van de plaatselijke autoriteiten te doen.

Beheerder autosnelweg

Conte had verder een duidelijk mening over het voorval. Volgens de premier is de beheerder van de Italiaanse autosnelweg A10 waarlangs de cruciale brug in Genua instortte verantwoordelijk voor de ramp.

Volgens hem is daar geen twijfel over mogelijk, omdat die verantwoordelijkheid is vastgelegd in de overeenkomsten waarmee de onderneming Autostrade per l’Italia de autosnelwegen exploiteert. Conte wil daarom volgens Italiaanse media niet wachten op een onderzoek naar de ramp met Morandi-brug, maar snel actie ondernemen tegen Autostrade d’Italia. Volgens zijn ministers van Binnenlandse Zaken en van Verkeer wordt de concessie die is verleend aan Autostrade d’Italia ingetrokken

Mornadi-brug

Dinsdag stortte een deel van de Morandi-brug in, die met de cruciale autosnelweg A10 het centrum van Genua verbindt met de luchthaven en westelijk Genua en die vrijwel de enige weg is richting de Italiaanse Rivièra en het zuidoosten van Frankrijk.

De stad staat voor een langdurig verkeersdrama. Er zijn nauwelijks alternatieven voor de onherstelbaar beschadigde brug. Die werd in 1967 geopend en overspande een dal met een riviertje, een industrieterrein, een spoorwegcomplex en woonwijken. Bij de ramp zijn zeker 39 mensen om het leven gekomen, zestien ernstig gewond geraakt en 630 mensen zijn door evacuaties onder de brug ontheemd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noodtoestand in Genua: ‘Beheerder snelweg schuldig’
Sluiten