Metro
Metro Nieuws 16 aug 2018 / 14:34 uur

Nog tien tot twintig vermisten na ramp in Genua

Er zijn mogelijk nog tien tot twintig mensen vermist na het instorten van de snelwegbrug in de Italiaanse havenstad Genua. Reddingswerkers zoeken nog steeds met man en macht tussen het puin naar overlevenden.

Dodental loopt op

Twee dagen geleden stortte de brug in tijdens een onweersbui. Het dodental staat inmiddels op 38, maar verwacht wordt dat dit aantal nog veel verder zal oplopen.

Terwijl de reddingwerkers zoeken naar overlevenden, is de discussie losgebarsten over de vraag wie de schuldige is van de instorting van de Morandi-brug. De Italiaanse premier Giuseppe Conte zei dat de beheerder van de Italiaanse autosnelweg verantwoordelijk is voor de ramp. De regering overweegt daarom sancties tegen wegbeheerder Autostrade per l’Italia.

Overeenkomst

Volgens de premier is er geen twijfel over mogelijk, omdat de verantwoordelijkheid is vastgelegd in overeenkomsten. Conte wil daarom volgens Italiaanse media niet wachten op een onderzoek naar de ramp, maar snel actie ondernemen tegen het bedrijf.

De directie van Autostrade per l’Italia heeft daarop gezegd dat ze kan aantonen dat aan alle contractuele verplichtingen is voldaan. „Er is gecontroleerd en onderhoud gepleegd conform de hoogste internationale standaarden.”

Nationale rouw

In Genua wordt zaterdag een staatsbegrafenis georganiseerd voor de overledenen van de ramp. Ook zal zaterdag een dag van nationale rouw zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog tien tot twintig vermisten na ramp in Genua
Sluiten