Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 aug 2018 / 18:39 uur

Nederlandse vrouw (30) dood gevonden op Malta

Op Malta is het lichaam van een 30-jarige Nederlandse vrouw gevonden. Ze werd omstreeks 06.20 aangetroffen in de straat Triq il-Mastrudaxxi, in de plaats Santa Verana. De politie doet onderzoek naar de doodsoorzaak van de vrouw en vermoedt dat ze met een „scherp en puntig voorwerp” om het leven is gebracht.

Hulp bij onderzoek

De familie van de vrouw is inmiddels door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag op de hoogte gesteld. De lokale politie meldt hulp te krijgen in het onderzoek van een Nederlandse man.

Diverse lokale media melden details over wat er gebeurd zou zijn op basis van bronnen. Zo meldt Malta Today dat de vrouw omgebracht is door haar vriend, terwijl Times Malta spreekt over haar ex-vriend. Deze man zou aangehouden zijn en verhoord worden door de politie. Volgens Times Malta woont de man dicht bij de plek waar de vrouw werd aangetroffen. De man zou volgens Malta Today al hebben bekend.

Niet de eerste Nederlander

Het lichaam van de vrouw zou gevonden zijn tussen twee auto’s. De vrouw zou gewerkt hebben bij een bedrijf dat zich bezig houdt met onlinegamen.

De vrouw is deze zomer niet de eerste Nederlander die in het buitenland door een misdrijf om het leven kwam. Zo werd vorige maand filmeditor Wouter van Luijn (34) op het Spaanse eiland Mallorca door geweld om het leven gebracht. Hij kwam door klappen om het leven bij een beroving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse vrouw (30) dood gevonden op Malta
Sluiten