Metro
Metro Nieuws 10 aug 2018 / 05:44 uur

Nederlanders in de problemen in Frankrijk

Noodweer heeft voor gevaarlijke situaties gezorgd in Frankrijk. Verschillende Nederlanders zijn geëvacueerd van hun campings, omdat die volledig onder water stonden.

Onweer en wind

Erwin van Workum en zijn gezin werden zondagavond al opgeschrikt door een storm en moesten donderdag de camping verlaten omdat deze blank stond, meldt de NOS. „Mijn tent werd eerst verwoest door een tornado en daarna ging hij door onweer en wind weer tegen de vlakte”, vertelt hij de omroep. Van Workum zegt dat er zo’n 170 millimeter aan regen is gevallen.

„De hele dag heeft het geregend. Tijdens de evacuatie stond ik op sommige plekken tot aan mijn middel in het water", zegt Van Workum. Toch blijft het gezin voorlopig nog in Frankrijk, als alles meezit gaan de Nederlanders zondag naar huis.

‘Zorg dat je wegkomt’

Ook bij Judith uit Gorinchem was het raak, vertelt ze aan het Algemeen Dagblad. „Neem het belangrijkste mee, laat je tent staan, en zorg dat je wegkomt”, werd er gezegd op de camping in de Gard. Ze was met haar drie kinderen de auto ingegaan en toen ze terug kwam, stond de hele camping onder water. „Onbegaanbaar! De weg was helemaal overstroomd. We konden niet meer terug.”

Haar man was nog wel op de camping, maar was niet te bereiken door het noodweer. „Het was heel vervelend. Vooral dat ik niet wist hoe het met mijn man ging, en hij niet hoe het met ons ging. We konden elkaar niet bereiken." Na zo’n drie uur kon ze terugrijden naar de camping en vond ze haar man weer terug. Inmiddels verblijven ze in een F1-hotel. „We zijn er in ieder geval veilig. Morgen zien we wel weer of we naar de camping terug kunnen en hoe de tent er voor staat."

1600 mensen geëvacueerd

Op meerdere plekken in Frankrijk heeft het noodweer voor overstromingen gezorgd. In de Gard, de Ardèche en de Drôme zijn in totaal 1600 mensen geëvacueerd. Er worden ook nog mensen vermist, zoals de achttien kanoërs die net aan een kano-tocht op de rivier Ardèche waren begonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlanders in de problemen in Frankrijk
Sluiten