Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Minstens 2 Nederlanders gezocht na schietpartij Spa

De Belgische politie is op zoek naar minstens twee Nederlanders die betrokken waren bij de schietpartij zaterdagnacht in het Belgische Spa. Het is nog altijd niet duidelijk wat de toedracht van de schietpartij was. Bij de schietpartij kwam een Belgische agent om het leven.

Niet alleen in België wordt gezocht naar de Nederlanders, ook in Nederland zelf zoekt de Belgische politie naar de Nederlandse betrokkenen. Dat heeft een woordvoerder van de Belgische politie gezegd tegen de NOS.

Veel onduidelijkheid

De Nederlander die zondagochtend werd aangehouden, is dezelfde middag nog verhoord. Het verhoor heeft geen duidelijkheid gegeven over de toedracht van het incident en is opgeschort tot maandag. Volgens Belgische media gaat het om de 36-jarige Ivo T. Volgens de woordvoerder van de Belgische politie zou de man geen alcohol en/of drugs hebben gebruikt. Hij werd vanmorgen gevonden in een bos op enkele honderden meters van de plek waar de agent werd doodgeschoten.

De man maakte deel uit van een groepje van drie Nederlanders dat de toegang zou zijn geweigerd tot een café. De politie werd opgeroepen en controleerde daarbij het voertuig waarin de Nederlanders zaten. Volgens het parket werd de politieman doodgeschoten door een van de passagiers. Het is nog niet duidelijk of de opgepakte verdachte, Ivo T. ook de schutter is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.