D. van Aken
D. van Aken Nieuws 23 aug 2018

Man uit Den Haag opgepakt voor vermissing Nsimire

Een 33-jarige man uit Den Haag is gearresteerd, omdat hij er van wordt verdacht betrokken te zijn bij de vermissing van Nsimire Massembo (14). Dat heeft de politie donderdag bekend gemaakt.

Weken vermist

De man wordt op dit moment nog verhoord. Hij wordt verdacht van het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag, aldus de politie. De verdachte is woensdagavond aangehouden. Massembo werd woensdagmiddag, drieënhalve week nadat ze als vermist werd opgegeven, in goede gezondheid aangetroffen in Den Haag.

Massembo kwam 27 juli niet thuis toen ze onverwacht bij een vriendinnetje bleef slapen. De dag erna is ze daar weggegaan en ook 29 juli is ze nog gezien, maar hierna ontbrak elk spoor van haar.

Reden

Haar verdwijning maakte veel los en veel mensen gaven tips door aan de politie. Tussen de tientallen tips die binnenkwamen, zat ook die ene die ertoe leidde dat Nsimire werd gevonden, meldt de politie.

Een team van specialisten bekijkt wat het meisje nodig heeft. Ook wordt met haar gesproken over de reden voor haar vermissing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man uit Den Haag opgepakt voor vermissing Nsimire
Sluiten