Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 23 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Maarten van der Weijden zondag gehuldigd in Waalwijk

Zwemheld Maarten van der Weijden wordt zondagmiddag 26 augustus gehuldigd in Waalwijk. Hij zou in eerste instantie gehuldigd worden in zijn eigen woonplaats in het Brabantse Waspik, maar er was geen locatie groot genoeg voor de naar verwachting duizenden belangstellenden.

Doel bereikt?

De huldiging in Waalwijk is op het Raadhuisplein/de Markt in het centrum van de Brabantse gemeente. De huldiging wordt „een feest met een serieuze invulling", laat burgemeester Nol Kleijngeld weten op Facebook. Daarnaast ziet hij het feest ook als een „mooie gelegenheid om Maarten te helpen zijn ultieme doel van 4,5 miljoen euro te bereiken".

Huldiging Maarten van der Weijden zondagmiddag in Waalwijk

Maarten van der Weijden, wát een kanjer met zijn #11stedenzwemtocht! Natuurlijk zetten wij deze inwoner van Waspik in het zonnetje tijdens een mooie huldiging. Dit gebeurt op zondagmiddag 26 augustus op het Raadhuisplein / de Markt in Waalwijk. Een mooie gelegenheid om Maarten te helpen zijn ultieme doel van €4,5 miljoen te bereiken. We wilden de huldiging het liefst op zaterdag in Waspik organiseren, maar vanwege de kermis is daar geen locatie beschikbaar voor zo’n groot evenement. We verwachten duizenden bezoekers. Daarom zijn we uitgeweken naar Waalwijk. Vanwege het weer wordt het zondag in plaats van zaterdag.Hoe het programma van de middag er precies uit komt te zien, is nog niet helemaal duidelijk. Er komen in elk geval bekende artiesten. Daarnaast vertellen mensen over hun persoonlijke ervaring met kanker. Houd onze Facebookpagina de komende dagen in de gaten voor meer informatie!Meer info: https://bit.ly/2nYz5Hj

Posted by Gemeente Waalwijk on Wednesday, August 22, 2018

Het programma is nog niet helemaal rond, maar in elk geval komen er bekende artiesten. Ook zullen mensen met kanker hun aangrijpende verhalen delen. De provincie Noord-Brabant betaalt ook mee aan de middag.

Leeuwarden

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden werd maandag ook al gehuldigd in Leeuwarden, de Friese hoofdstad waar hij op zaterdagochtend om 04.30 uur het water in sprong om te beginnen aan zijn uiterst vermoeiende tocht.

Maarten van der Weijden zondag gehuldigd in Waalwijk
Maarten van der Weijden werd zondag gehuldigd in het centrum van Leeuwarden. Het feest in Leeuwarden rond zijn elfstedenzwemtocht gaat door ook al heeft de olympisch zwemmer de tocht niet volbracht. Foto: ANP.

55 uur en 163 kilometer later strandde hij helaas in Dokkum. Hij kon niet verder. Maarten van der Weijden heeft met zijn monstertocht de afgelopen dagen al 3,5 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar kanker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.