Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Peuter ‘s nachts op straat gevonden in Roosendaal

Update 14.35 uur:

De familie van de peuter werd is bekend bij de politie. Het jongetje wordt volgens de politie overgedragen aan de zorginstanties. Om privacyredenen kan de politie verder geen informatie geven over de familie van het kind en de omstandigheden.

————-

Donderdag rond middernacht troffen buurtbewoners een peuter aan op straat in Roosendaal. De politie werd ingelicht en is nu op zoek naar de ouders van het jongetje, vermoedelijk tussen de één en twee jaar oud.

Langs consultatiebureau’s

De peuter praat nog niet goed en is mogelijk van Pakistaanse of Indiase afkomst. Verder draagt hij twee oorringen. Volgens de politie heeft zich nog niemand voor het jongetje gemeld.

De gemeente is ingeschakeld om te helpen. Ook gaan agenten met een foto langs consultatiebureau’s om er achter te kunnen komen wie de peuter is en wie zijn ouders of verzorgers zijn.

Pleeggezin

De politie laat weten dat het jongetje is gekleed in een zwart leren jas van het merk River Island. Hij heeft zwarte Adidas klittenbandschoenen aan, Cars sokken en een spijkerbroek. Hij draagt een blauw-groene speen aan een rood-wit koord met een piratenplaatje erop.

De peuter is voorlopig ondergebracht in een pleeggezin en volgens agenten gaat het goed met hem. De politie overweegt een foto van het kindje te plaatsen als de ouders zich niet melden. „We hopen dat dit niet nodig is omdat zijn familie bekend wordt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.