Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Komende nacht tientallen vallende sterren te zien

Zondag- op maandagnacht heb je dé kans om tientallen wensen te doen. De aarde trekt dan door de Perseïden, een spoor van meteoren van de komeet Swift-Tuttle. Hierdoor zijn tientallen vallende sterren per uur te zien.

Het beste moment om komende nacht buiten te gaan kijken, is volgens Weeronline rond 3:30 uur. Maar ’s avonds en in de eerste helft van de nacht zijn ook al veel vallende sterren te zien. Wil je de vallende sterren goed kunnen zien, dan moet je richting het noordoosten kijken.

In zuidoosten goed zichtbaar

Inwoners van het westen van ons land hebben helaas pech. Daar trekken komende nacht velden sluierbewolking over, waardoor de kans op het zien van de vallende sterren erg klein is. In het zuidoosten hebben de inwoners meer geluk: daar is het komende nacht helder en zullen de meteoren goed zichtbaar zijn.

Mocht je er komende nacht op uit gaan om de vallende sterren te kunnen zien, zoek dan een donkere plek op. In de bebouwde kom en in de buurt van kassen is het spotten van vallende sterren lastig door lichtvervuiling, aldus Weeronline. Als je een goede donkere plek hebt gevonden moet je naar het noordoosten kijken, ergens halverwege de horizon en recht boven je hoofd. Trek ook een warme trui aan, want het wordt erg koud vannacht.

Goed jaar

De Perseïden is een jaarlijks terugkerende meteorenzwerm. Maar dit jaar zijn veel meer meteoren te zien dan vorig jaar. De nacht van zondag op maandag is namelijk extra donker door nieuwe maan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.