Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 aug 2018 / 12:15 uur

Kom je uit Zaandam? Wellicht heb je recht op een ton

Wanneer je uit Zaandam komt en toevallig mee doet aan De Staatsloterij kan het raadzaam zijn om éven je afgelopen lotnummers grondig te checken. Er wordt namelijk hard gezocht naar een prijswinnaar die recht heeft op maar liefst 100.000 euro.

De tijd tikt

Voel je je toevallig aangesproken? Check dan maar even het lotnummer waar het om draait: BN 18253. Om een recente aankoop gaat het overigens niet: het winnende staatslot is vorig jaar gekocht in de stad in Noord-Holland. Het recht op een prijs vervalt na een jaar, waardoor de geluksvogel nog maar twee weken heeft om zijn of haar prijs op te halen. Het gaat specifiek om de trekking van 10 september 2017.

Goed doel

Wat er precies met die 100.000 euries gebeurt wanneer niemand het winnende lot op tijd komt inleveren? Dan gaat het geld, helaas voor alle azende lezers, naar het goede doel. Het is overigens niet de eerste keer dat er met man en macht gezocht wordt naar de winnaar van een geldprijs: zo werd er begin dit jaar nog een winnaar van 19,4 miljoen(!) euro gezocht. Die winnaar heeft zich – behoorlijk fijn voor hem of haar – gelukkig wél op tijd gemeld.

Geld maakt gelukkig?

Of een dergelijke geldprijs altijd écht gelukkig maakt is natuurlijk een tweede vraag: uit een enquête van anderhalf jaar geleden bleek nog dat 70 procent van de loterijwinnaars niet gelukkiger was na het winnen van een grote prijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kom je uit Zaandam? Wellicht heb je recht op een ton
Sluiten