Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 aug 2018 / 08:52 uur

Honderden enkelbanden uitgevallen door storing Tele2

Honderden gedetineerden en verdachten met een enkelband konden afgelopen vrijdag gaan en staan waar zij wilden zonder dat ze werden gemonitord. En dat kwam allemaal door een storing bij Tele2.

48 uur

Tijdens de storing vrijdagochtend van de telecomaanbieder vielen de enkelbanden uit. Het ging op bepaalde momenten om maximaal 450 van de ongeveer 700 enkelbanden.

Bij alle banden was zondagochtend de verbinding met de zogenoemde regiekamer weer hersteld, meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid nu.

Niets geweten

Na de problemen kwam de door enkelbanden opgeslagen informatie over de locaties van de dragers tijdens de storing alsnog beschikbaar. Uit een eerste analyse blijkt een regulier beeld. De meeste personen met enkelband zouden ook niet hebben geweten dat de verbinding was uitgevallen.

Daar waar nodig zijn ook maatregelen getroffen in overleg tussen onder meer reclassering, de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), het Openbaar Ministerie, de provider en de politie.

Begeleid verlof

Zo is in bepaalde gevallen onbegeleid verlof omgezet naar begeleid verlof, om eventuele problemen voor slachtoffers van de enkelbanddragers te voorkomen.

De DJI en partners zijn op storingen voorbereid, verzekert minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) in een brief aan de Tweede Kamer. Het is gebruikelijk na zo’n incident een evaluatie te houden. Als de uitkomsten daartoe aanleiding geven, worden er maatregelen getroffen, aldus Dekker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Honderden enkelbanden uitgevallen door storing Tele2
Sluiten