Metro
Metro Nieuws 1 aug 2018 / 14:15 uur

Hond sterft na uur opgesloten te zitten in hete auto

We kunnen blijkbaar niet vaak genoeg blijven waarschuwen, want dinsdagmiddag was het weer raak: in het Belgische Ninove overleed een hond nadat het dier een uur lang zat opgesloten in een snikhete auto.

In bench in de zon

Het baasje had de hond in een bench in de kofferbak laten zitten. De kofferbak was naar de zon gericht en alle ramen in de auto waren dicht. Voorbijgangers hadden het dier nog proberen te helpen door water over de hond te gooien, maar tevergeefs.

Een uitbaatster van een café vlakbij waar de auto stond geparkeerd, zag de hond liggen. „Het dier was volledig stijf, met opengesperde muil”, vertelt ze tegen de Belgische televisiezender VTM Nieuws. „Toen de eigenaar gevraagd werd wat er gebeurd was, gaf die toe dat hij zijn hond een uur lang in de koffer had laten zitten. In de bench dan nog.”

Zovele uren die we doorbrengen op Facebook, zovele berichten die we delen!?!? Maar toch is het vandaag voor de deur…

Gepostet von Fleur Wets am Dienstag, 31. Juli 2018

Strafbaar

Toen de eigenaar kwam opdagen, kreeg het baasje gelijk de volle laag van de omstanders. Eén van hen belde de politie op en gaf het kenteken van de auto van het baasje door. Het baasje zelf zei tegen de omstanders dat het niet zijn bedoeling was geweest, maar hij had blijkbaar geen zin om te wachten op de agenten want hij ging er daarna gelijk vandoor.

Het Openbaar Ministerie (OM) waarschuwde vorige week nog via social media dat het opsluiten van een hond in een snikhete auto strafbaar is. Het opsluiten van een huisdier op deze manier valt onder dierenmishandeling. De straf begint bij een boete van 360 euro, maar het OM kan in extreme gevallen zelfs een gevangenisstraf eisen.

Optreden tegen dierenmishandeling en -verwaarlozing

Vind je het ook onbegrijpelijk dat sommige mensen hun hond🐕achterlaten in een ☀snikhete auto🚗? Het OM treedt op tegen mensen die hun huisdier op deze manier mishandelen of verwaarlozen. In deze video leggen we uit hoe we dat doen en wat de mogelijke straffen zijn.

Gepostet von Openbaar Ministerie am Donnerstag, 26. Juli 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond sterft na uur opgesloten te zitten in hete auto
Sluiten