Metro
Metro Nieuws 19 aug 2018 / 08:25 uur

Het gaat iets beter met Nouri

Op neurologisch vlak is er een kleine vooruitgang te zien in de situatie van Abdelhak Nouri (21), zijn gezondheidssituatie is stabiel. Dat zegt de broer van Nouri, Abderrahim, in een interview met de NOS.

‘Zwaar gehad’

Lichamelijk gezien is het echter moeilijk. „Er is achteruitgang, dat is puur omdat hij niet beweegt. Hij is bedlegerig en kan niet op eigen kracht zijn lichaam bewegen. Alleen zijn hoofd", vertelt Abderrahim. Toch gaat het op dit moment beter dan een paar maanden geleden.

„Hij komt weleens uit bed, om in zijn rolstoel te zitten. Voorheen was dat moeilijk." Het zijn zware tijden, volgens Abderrahim. „Hij heeft het heel zwaar gehad, dat is normaal bij iemand die hersenschade heeft gehad."

Communicatie

Er is wel communicatie mogelijk tussen Abdelhak en zijn familie. „In het begin lag hij echt in een coma, had hij zijn ogen dicht", vertelt Abderrahim. „Sinds begin dit jaar is zijn bewustzijn iets beter en is er een vorm van communicatie. Als je hem dingen vraagt, bijvoorbeeld ‘doe je mond open’, dan doet hij dat."

Het is nu ruim dertien maanden geleden dat Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd van Ajax een hartstilstand kreeg. Hij liep daarbij hersenschade op en is sindsdien dag en nacht afhankelijk van zorg.

De NOS sprak uitgebreid met de familie Nouri, de reportage is zondagavond om 18.30 te zien op NPO1. De broers en vader van Nouri hebben aan de NOS voor het eerst het persoonlijke verhaal van de familie verteld, ze hopen daardoor meer rust te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het gaat iets beter met Nouri
Sluiten