Anne Kersten
Anne Kersten | LinkedIn Nieuws 19 aug 2018 / 09:10 uur

Van der Weijden had een zware nacht, maar zwemt door

Update 11:00: Wil jij de persoonlijke held van Maarten van der Weijden worden? De zwemmer heeft honger en heeft om een pizza Funghi gevraagd. Met ham, kaas en champignons. En die eet hij graag voor hij in Bolsward is.

Gepostet von Maarten van der Weijden Foundation am Sonntag, 19. August 2018

Pizzeria Ponte Vecchio uit Bolsward gaf onmiddellijk gehoor aan de oproep en vertelde aan Metro bezig te zijn met een uitzonderlijk lekkere pizza Funghi. „De bakker is bezig met bakken en gaat hem zo langs brengen.”

Maarten van der Weijden had het zwaar vannacht en zat er mentaal doorheen, zegt de organisatie van de 11stedenzwemtocht tegen Metro. In de nacht van zaterdag op zondag heeft de zwemmer een pauze van een paar uur genomen, voordat hij zijn grote uitdaging weer herstart.

Van der Weijden zit er mentaal doorheen
Van der Weijden in het waterbed / mvdw foundation

Somber

„Hij heeft erge spierpijn en een mijmerend brein daarover. Het vooruitzicht dat hij met deze pijn nog veertig uur door moet, stemt hem somber", schrijft het begeleidingsteam op Facebook. „Na 24 uur zwemmen heeft hij stevige spierpijn", schrijft een woordvoerder. „Daarom heeft hij vannacht twee keer gerust."

Morgen!👋Maarten had het moeilijk, heeft even rust en ligt weer in het water! Een dikke knuf van daisy en go! 💪🧡 Going strong! 🏊‍♂️📷 Casper van Aggelen

Gepostet von Maarten van der Weijden Foundation am Samstag, 18. August 2018

Inmiddels is Van der Weijden weer begonnen met zwemmen en aangekomen in Workum. Daar werd er een cheque van 44395,57 euro gepresenteerd.

In Workum wordt Van der Weijden met open armen ontvangen. Alle bruggen staan open en de brugwachters zwaaien allen met een bel. Ook hier staan – ondanks het tijdstip – mensen rijendik om de zwemmer toe te juichen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van der Weijden had een zware nacht, maar zwemt door
Sluiten