Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 aug 2018 / 07:20 uur

Heb jij last gehad van onweer?

We hebben er lang op moeten wachten, maar in grote delen van het land heeft het in de nacht van dinsdag op woensdag flink geregend. Volgens Weerplaza viel op een enkele plek meer dan 10 millimeter regen. Maar er waren ook regio’s waar alleen wat lichte spetters zijn gevallen.

Hema_onweer

Hagel

Het lijkt even gedaan met die extreme hitte. In het zuiden, midden en westen van het land was het het natst, met op veel plaatsen zo’n 5 millimeter regen, lokaal oplopend tot meer dan 15 millimeter. Vanuit de regio Breda kreeg Weerplaza de hoogste melding binnen: 18 millimeter. Lokaal was er sprake van hagelbuien en onweer. Het bleef vannacht warm met temperaturen rond de 20 graden.

Alhoewel we liever foto’s zien van de zonsondergang, levert het onweer ook een aantal mooie plaatjes op.

Nog steeds last van droogte

De buien lossen weinig op aan de heersende droogte, zegt het weerbureau. Alleen in het uiterste westen en noordwesten is woensdag nog een buitje mogelijk. In de rest van het land wordt het droog met een afwisseling van wolken en zon. De temperatuur loopt in een groot deel van het land op tot rond of boven de 25 graden, waardoor alles snel weer opdroogt.

https://twitter.com/hellevoetsluis/status/1027080241670279169

Komende dagen wordt de lucht onstabieler en kunnen er vaker buien ontstaan, met name donderdagmiddag en -avond. Dan trekt van zuid naar noord een lagedrukgebied over, wat gepaard gaat met stevige buien, mogelijk met onweer en windstoten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heb jij last gehad van onweer?
Sluiten