Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 aug 2018 / 07:50 uur

Grote brand in Antwerpse haven

In de haven van Antwerpen woedt sinds zaterdagochtend een grote brand. De rook zorgt voor irritatie, geurhinder en er zijn gevaarlijke stoffen gemeten. De stad heeft daarom zondagochtend de gemeentelijke rampenfase ingesteld. Zo moeten mensen ramen en deuren gesloten houden.

Zaterdagochtend

De brand brak zaterdagochtend uit. In een loods in de haven heeft 5000 ton nikkelsulfide vlamgevat. Door de smeulende brand komen er schadelijke stoffen vrij. Op basis van deze metingen is besloten tot een evacuatie van zeeschepen en bedrijven in een straal van 1,8 kilometer rond de plaats van het incident.

Ook de binnenvaart en het autoverkeer in de regio zijn gestremd.

Het is nog niet duidelijk hoe lang het duurt om de brand onder controle te krijgen. Het gaat bij deze smeulbrand om kleine vlammen, maar het betreft wel een grote oppervlakte. Momenteel wordt er met water geblust. Een deel van de nikkelsulfide is al weggehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote brand in Antwerpse haven
Sluiten