Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

DNA-match in zaak dood Nicky Verstappen

Er is een match met het DNA van Nicky Verstappen en een 55-jarige man uit Simpelveld. De man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood heet Jos Brech en heeft geen enkele connectie met Verstappen. Hij is officieel aangemerkt als verdachte, maar het is onduidelijk waar hij verblijft. Er loopt een internationaal opsporingsbevel.

Er wordt wel vanuit gegaan dat Jos Brech nog leeft. Dat zei Jan Eland, hoofdofficier van justitie in Limburg, op de persconferentie. Voor zover de politie nu weet, is hij niet in Nederland. Brech verblijft waarschijnlijk in de Vogezen in Frankrijk. Zijn familie heeft hem als vermist opgegeven. Brech wordt in heel Europa gezocht.

https://twitter.com/Politie/status/1032212338701737984

Verdachte

Jos Brech stond al in het politiedossier. Hij is namelijk één van de passanten bij de plaats delict geweest. Hij werd staande gehouden, zijn naam werd toen opgeschreven.

De man is twee keer verhoord. Voor een eerder DNA-onderzoek is de man niet geselecteerd, omdat hij werd gezien als een ‘toevallige passant’. De man kwam in beeld omdat hij geen gehoor gaf aan de oproep om vrijwillig DNA af te staan.

Het onderzoek is nog steeds niet afgerond. De volgende vraag rest nog steeds: ‘Wat heeft zich in de laatste uren van Nicky afgespeeld?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.